Håndfri telefoni

Skal du tale i mobil under kørslen, skal det foregå med håndfri telefoni. Telefonen kan kobles på et headset eller en højtaler i bilen. Det kan enten gøres med ledning eller trådløst via Bluetooth. Om telefonen placeres i en holder eller ligger i lommen er op til dig – bare du ikke bruger den fysisk.

Forskellige typer håndfri telefoni hos FDM

Det er ikke lovligt at betjene mobiltelefonen, når du kører bil. Du kan dog stadig tage imod opkald og høre musik med håndfri telefoni. Der findes flere forskellige former for udstyr, så du nemt kan finde det rette, der passer til dine behov.

Typer af håndfri telefoni:

  • Håndfri mikrofon og lydkabel – et simpelt kabel med mikrofon, du sætter i bilradioen
  • Bluetooth headset – god til håndfri telefoni i bilen samt generelt
  • Stemmestyret speakerphone – enhed med surround sound og mikrofon-støjdæmpning
  • Trådløse høretelefoner – fyldig lyd og indbygget telefoni, så du også kan modtage opkald

Flere af de forskellige løsninger kan du tage med dig, når du forlader bilen. Det gør dem meget fleksible og nemme at bruge i dagligdagen. Mange kan forbindes til mere end én mobiltelefon, så alle får glæde af håndfri telefoni i bilen. Når du kommer tilbage til bilen, vil udstyr og mobil automatisk forbinde med hinanden igen.

Skal du bruge andet end håndfri telefoni til bilen?

Der er et væld af praktisk bilelektronik, der gør køreturen sjovere og nemmere. Ligesom med håndfri telefoni er der elektronik, der øger din og andres sikkerhed. Trådløse bakkameraer minimerer antallet af blinde vinkler, så du får bedre udsyn, når du kører bil.

I mange nyere biler er det muligt at få håndfri telefoni integreret i bilen fra fødslen af. Så behøver du ikke ekstra udstyr. Her kan en digital P-skive eller oplader til devices derimod være en god ide. Du skal alligevel ikke bruge din mobiltelefon, når du kører bil. Du kan også opgradere lyden i bilen. Så kan du høre musikken bedre samt få det hele med, når du bruger håndfri telefoni.

Sådan virker trådløs håndfri mobiltelefoni

Det er Bluetooth, der lader telefonen og bilen/udstyret snakke sammen, så du kan bruge håndfri telefoni, mens du kører. Når du først har sat det op, vil det hele foregå automatisk, når du sætter dig ind. SuperTooth Buddy kan klipses fast på solskærmen. Den kan være forbundet med flere mobiler på samme tid, ligesom de fleste andre her på siden kan.

Mobil og udstyr skal først parres. Det betyder, at de skal finde hinanden og linkes op, så der skabes en forbindelse. Når denne parring har fundet sted, vil det ske automatisk næste gang – også selvom du stiger ind og ud af bilen mange gange i løbet af dagen.

Når du bruger håndfri telefoni, sendes signalet trådløst fra telefonen til mikrofonen og højttaleren og tilbage igen. På den måde kan du føre en normal samtale uden forsinkelser og forstyrrelser.

Antal Pr. side Sorter
Top